Aktivitetshuset Cyklopen nedbränt

Ur Arbetarmakts nyhetsbrev nummer 286 (22/08) – 081203

30 november

Igår genomfördes ett brandattentat mot Cyklopen, det aktivitetshus som aktivister byggt upp i Högdalen och använt som ett utrymme för progressiva krafter. Allt talar för att attentatet genomfördes av nazister. På senare tid har Nätverket Mot Rasism använt Cyklopen för stödpubbar efter sina torgmöten. Även under gårdagen hade en pub planerats, men ställts in. Attentatet genomfördes, som det skrivs i Cyklopens uttalande här under, under samma tidpunkt som antirasistiska krafter skulle ha varit på plats.

REVOLUTION uttrycker sin solidaritet med alla dem som arbetat med Cyklopen. Våra aktivister har också utnyttjat Cyklopen, bl.a. i samband med banderollmålning under arbetet med Kampanjen Stoppa Våldtäkterna. Vi uppmanar alla att solidariskt skänka ett bidrag till projektet med att återuppbygga huset. Sätt in en slant på plusgiro 1607552-5.

Kampen fortsätter – nazismen ska krossas!