Stockholm: Nätverket Mot Rasism genomförde torgmöte på Hötorget 29 november 2008

Ur Arbetarmakts nyhetsbrev nummer 286 (22/08) – 081203

Idag deltog REVOLUTION på Nätverket Mot Rasisms torgmöte på Hötorget – vilket varade mellan 12 och 14.30. Åtskilliga hundra flygblad delades ut och besökare bjöds på appeller från aktivister från olika organisationer. Torgmötet var lyckat och det sista i den kampanj av torgmöten som NMR ordnat som en del i mobiliseringen till Salem.

Efter torgmötet, när antirasisterna begav sig mot Plattan, angrep en större grupp nazister i en feg attack en mindre skara aktivister. Två antirasister misshandlades, men har enligt rapporter klarat sig utan allvarligare skador. Det finns också starka skäl att misstänka att det var nazister som senare på kvällen genomförde ett attentat mot Cyklopen i Högdalen, ett aktivitetshus som drivits av vänstermänniskor och som utnyttjats för pubkvällar av NMR under novembers kampanj. Attackerna – överfallet och attentatet – visar återigen på den fascistiska rörelsens ruttna karaktär och deras benägenhet att använda våld mot dem som står upp mot deras försök att splittra arbetarklassen med rasism och terror.

Desto större anledning, med andra ord, att intensifiera motståndet och mobilisera inför demonstrationen i Salem. Redan i morgon (läs: i söndags, red. anm.) samlas Nätverket Mot Rasism till protest i Stockholm – mot nazisternas våld i allmänhet och i synnerhet mot nazistiska “Folkfronten” (f.d. nazistiska Nationalsocialistisk Front) som marscherar på Stockholms gator.