Skolstrejk i Österrike: ”Vi är alla Araksya”

De österrikiska dagstidningarna Österreich och Heute meddelade den 19 oktober att allmänhetens motvilja mot inrikesminister Maria Fekters deportation av barn hade nått en punkt där hon tvingats avbryta deportationerna. Samma dag visade 2 000 elever hur stor den motviljan har blivit. I en strejk med deltagare från mer än 20 skolor gick vi ut på gatorna och krävde inte bara uppskjutning av deportationen, utan ett slut på alla deportationer.

Demonstrationen organiserades av ungdomsorganisationen Revolution och en del andra vänsterorganisationer och skolan Borg 3, där 14-åriga Araksya M. skulle ha deporterats förra onsdagen. Polisen kom faktiskt till skolan för att gripa och deportera henne. Hennes skolkamrater och elever från många andra skolor klargjorde högt och tydligt att deportationer, som i praktiken är rasistiska, inte är i vårt intresse och att vi inte kommer att tolerera dem!

Att fängsla och deportera människor mot deras vilja, bara för att de är födda i ett annat land, eller därför att deras föräldrar har ”fel” nationalitet är inget som gynnar oss. Tvärtom: det splittrar oss och vår kamp! Varför ska invandrare ”tillåtas” komma till Österrike bara så länge de är högt kvalificerade (vilket inte är ekonomiskt möjligt för majoriteten i många länder), och sedan, när de inte längre behövs, skickas tillbaka igen! Varför ska vi stöda uppdelningen av ”österrikiska” arbetare mot invandrare, som faktiskt är mycket sämre betalda än de själva?

Vi vill ha en annorlunda värld, en värld där exploatering, förtryck och våld, tillhör det förflutna – och för att uppnå det, måste vi kämpa tillsammans! Låt dem inte splittra oss!

En längre rapport finns för den som kan tyska på österrikiska Revolutions hemsida www.onesolutionrevolution.at

Det finns också foton från skolstrejken på våra österrikiska kamraters hemsida – www.sozialistishce-revolution.org