Antirasister: Var beredda på söndag

Följande uppmaning kommer från Nätverket mot rasism:

SKÄRP BEREDSKAPEN INFÖR SÖNDAGEN!

ALLA UT PÅ GATORNA FÖR ATT PROTESTERA NÄR NAZISTER FÖRSÖKER UTNYTTJA BOMBDÅDET I STOCKHOLM FÖR ATT HETSA MOT MUSLIMER!

I lördags sprängde sig en man på Drottningsgatan i centrala Stockholm som en protest mot och hämnd för det svenska deltagande i kriget i Afghanistan, och för hetsen mot muslimer, exemplifierad av Lars Vilks.

Vi tar givetvis avstånd från den här typen av aktioner. Dådet i lördags var riktat mot oskyldiga människor. De som ansvarar för det svenska krigsdeltagandet, den sittande regeringen, fortsätter sitt deltagande i brottet mot det afghanska folket. Bara en massiv antikrigsrörelse, inga terrordåd, kommer att kunna stoppa dem.

På söndagen ska ett av den svenska naziströrelsens partier, Nationaldemokraterna, med anledning av attentatet organisera en protest i centrala Stockholm. Man uppmanar allmänheten att sluta upp i en protest ”mot terror och mångkultur och för ett svenskt folkhem”. Man kräver bl.a. ett stopp på ”muslimsk invandring”.

Vi uppmanar alla antirasister att vara beredda på att möta dessa försök att utnyttja händelserna på Drottninggatan för att hetsa mot alla muslimer. Nationaldemokraterna har nu gått ut med att de kommer att ha sitt torgmöte på Norra Latins skolgård kl. 13. Vi återkommer med förslag på vad vi antirasister kan göra på fredag kväll. Tills dess: SPRID ORDET!