Möte: Den arabiska våren

— En heldag med föreläsningar och diskussioner —

Möte arrangerat av Arbetarmakt lördag den 8 oktober i Stockholm. Anmäl intresse/närvaro: arbetarmakt[at]arbetarmakt.com

Världsnyheterna i år har till stor del dominerats av massupproren i Mellanöstern och Nordafrika, som åter har satt revolutioner tydligt på dagordningen. Diktatorerna i Tunisien och Egypten avsattes, men statsmakten bestod, i Libyen utvecklades ett regelrätt inbördeskrig där Gaddafi till slut kördes bort – om än med ett orosmoln i form av NATO-deltagande. I Syrien sitter regimen fortfarande kvar, om än genom blodig repression, och i Bahrain krossades upproret genom Saudiarabiens intervention. I Palestina fortsätter förtrycket och kampen. Allt fler medlemsstater kräver att FN erkänner Palestina, och samtidigt hotar Turkiet Israel med att stödja nästa Ship to Gaza med sin flotta.

Hur gick det till, vad händer nu? För att bringa klarhet i dessa frågor har Arbetarmakt bjudit hit Marcus Halaby (London), en av Förbundet för Femte Internationalens främsta experter på regionen.

Vi kommer att hålla till i en lokal i Stockholmstrakten. Mer info erhåller ni som anmäler intresse för deltagande.

Inbjudan i PDF-format (skriv ut och sprid):

Öppet möte: Den arabiska våren