Göteborg: Protest mot massdeportation i kväll

Information från Aktion Mot Deportation Göteborg:

I dag, tisdag 22 november, klockan 20:00 samlas vi alla som inte accepterar att 15 människor tvångsdeporteras till Irak. Platsen är Kållereds förvar Streteredsvägen 84.

Bakgrunden till protesten

Massdeportationen till Irak blir årets 11e. Återigen förs tiotals människor med tvång ombord på ett specialchartrat plan.

De har suttit inspärrade på olika förvarsenheter runtom i landet, som om de vore brottslingar.

Alla har sina egna personliga historier, varför de lämnat sina hem i Irak, hur de mottagits då de sökt skydd i Sverige och hur de gripits. En man greps av den så kallade Möllevångspatrullen då han var på ett café i Malmö.
Hela processen är rättsosäker och migrationsverket har flera gånger uppmärksammats för sina ödesdigra misstag.
Vad som kommer att hända med dem då de landar i Bagdad är oklart. Tidigare har människor som utvisats från Sverige till Irak fängslats, torterats och mördats. Migrationsverkets bedömningar har alltså varit helt felaktiga.
Iraks regering har tidigare vädjat till Sveriges om att sluta utvisa människor med tvång. Svaret är att detta inte specificerats i tidigare avtal.

Något av en förklaring till den omänskliga politiken hittar vi i ett läckt dokument där Carl Bildt och Tobias Billström tydligt visade sin syn på irakiska flyktingar som kommer till Sverige.

Deras inställning verkar prägla hela migrationspolitiken och den totala oförståelse som visas de irakier som just nu befinner sig i Sverige, sökande efter en säker tillvaro

http://www.amdgoteborg.n.nu/aktioner

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *