Nazistmarschen i Dortmund

Våra tyska kamrater kommer idag lördag att delta i blockaden mot nazimarschen i Dortmund. De deltar i det läger (Antifa Camp) där antifascister samlas. Här följer deras flygblad:

Blockera nazisterna – jaga ut dem ur Dortmund – organisera motstånd!
Flygblad från Revolution och Gruppe Arbeitermacht
Fascister marscherar på den så kallade ”nationella antikrigsdagen” i Dortmund. Också i år vill de fira inledningen till historiens största förintelsekrig den 1 september 1939. Det vill vi förhindra. Vi vill också inför framtiden klargöra att de inte kan marschera någonstans och någon gång, utan att de kan lita på vårt motstånd – och att vi bara kommer att förlita oss på vår egen kraft.

Under de senaste månaderna har vi lärt oss ett och annat om polisen och stats- och författningsskyddet: Dessa organisationer bekämpar inte nazisterna, de skyddar inte heller någon mot nazivåldet. De är själva genomsyrade av fascister och omfattningen av kontakterna mellan nazistiska terrorgrupper och myndigheter blir aldrig avslöjat, utan döljs med lögner och hemlighetsmakeri.

Delstatsregeringen förbjöd den 23 augusti tre nazistiska Kameradschaften och genomfört en razzia mot dem, men staten förhindrar inte att nazister regelbundet överfaller invandrare, vänsteraktivister eller homosexuella – senast den 6 augusti i Dortmund. Nazister blir inte ens dömda till lämpliga straff för mordförsök. Dessutom klarar de sig med milda straff eller frikänns av tvivelaktiga skäl. En domstol hävdade att en åtalad nazist handlat i nödvärn, när han den oktober 2011 med bilen körde på och allvarligt skadade en obeväpnad antifascist i Riegel!

Därför säger vi:
Mot nazister måste vi själva skydda oss – jaga bort nazisterna från gatorna – organisera motstånd mot fascisternas angrepp!
Gå ut på gatorna den 1 september för att kasta ut nazisterna ur Dortmund!

I Dortmund finns en av de starkaste nazistscenerna i Tyskland. Kamratföreningar, högerinriktade fotbollshuliganer, autonoma nationalister, NPD (Tysklands nationaldemokratiska parti), DVU (Tyska folkunionen), Republikanerna, Pro NRW (islamofobisk grupp) och andra nationalistiska grupper – de är alla för den ”nationella antikrigsdagen”. Låt oss göra slut på denna enhet!

Lita inte på staten!
Den socialdemokratiskt ledda delstatsregeringen har i åratal förnekat faran. Det kom en ”kursändring” med utnämningen av den nye polischefen Norbert Wesseler. Han är självutnämnd antifascist. Men vad betyder det? Han vill skydda nazisternas ”demonstrationsrätt”, han förnekar att det antifascistiska lägret har politisk karaktär. Det ska därför förbjudas! Antifascister måste som vanligt räkna med massiv repression och åsidosättande av den lagliga demonstrationsrätten. Vägen ska slås fri för fascisterna, så att de kan föra ut sin reaktionära hets på gatorna!

Tyska poliser skyddar fascisterna med alla medel!

Vi får inte förlita oss på den borgerliga staten när den påstår sig bekämpa nazisterna – för det mesta gör den tvärtom! Och när det behövs är nazistiska terrorgäng välkomna som medhjälpare för att slå tillbaka hot från vänster. Att det också idag är så visar utvecklingen i Grekland: nazister och snutar griper tillsammans invandrare – nazisterna förföljs inte, eftersom hälften av poliserna själva är anhängare till nazipartiet Gyllene gryning.

För att verkligen besegra nazisterna måste vi dra undan deras politiska grundval – de framställer sig skenbart som radikalt alternativ till kapitalistiska krisprogram, till utarmning och osäkra jobb – och riktar sitt reaktionära, rasistiska program till ungdomar, småborgare och även till arbetare. De kan bara vinna om vänstern själv inte för fram ett verkligt alternativ till kapitalismens elände, till sparpolitiken och utarmningen!

Inga borgerliga allianser – för arbetarenhetsfronten!
Av den orsaken deltar vi inte i allianser mot extremhögern när de innefattar konservativa krafter. Dessa alliansers åsikter och aktioner är inte inriktade på kampens krav, utan efter vad som är ”acceptabelt” för borgerliga ”partner”.

Kristdemokraterna, liberalerna och kyrkan är inga allierade i kampen mot nazisterna. Tvärtom: deras reaktionära, arbetarfientliga, kapitalistiska och imperialistiska politik förbereder bara grogrunden ur vilken fascismen växer! När borgerliga allianser eller ”folkfronter” skriver ”antifascism” på sina fanor, gör de allt för att undvika verkningsfulla, beslutsamma aktioner: ljuskedjor, gudstjänster eller demokratifester är inga kampmedel mot nazister – vi kan bara stoppa dem med demonstrationer, blockader och kommittéer för självförsvar.

Omöjligheten av allianser med borgerliga krafter blir också uppenbar när de formulerar sin aktivitet som ”kamp mot extremism” – dit räknas knappast nazismen och egentligen riktar sig den floskeln först och främst alltid mot oss. Borgerliga regeringar tolererar sedan årtionden existensen av nazigrupper i Tyskland, så länge som de inte ”går till överdrift” (vilket hände senast).

Både här och i Grekland – för den antifascistiska arbetarenhetsfronten!
I kampen mot vänsterorganisationer använder de sig däremot av varje möjlighet, tänjer på grundläggande rättigheter och generar sig inte för att då också regelbundet bli tillrättavisade av domstolarna. Vårt alternativ till folkfrontsallianser, men också till den autonoma rörelsens taktik att göra den beslutsamma antifascismen till ett område för små grupper, är skapandet av enhetsfront mellan arbetarklassen, invandrarna och ungdomen. I slutändan riktar sig fascismen nämligen just mot dem. Den är inte ”bara” en reaktionär, rasistisk rörelse bland många andra – utan en rörelse för att slå sönder den organiserade arbetarklassen. Därför uppmanar vi fackföreningarna, alla arbetarpartier och arbetarorganisationer att med alla medel organiserat motarbeta nazisterna!

Vi vill beröva fascisterna alla tribuner – på gatorna, men också i skolor, på universitet, på arbetsplatser, i bostadsområden. Kampen mot nazisterna är arbetarnas, den förtryckta ungdomens och alla vänsterorganisationers uppgift. Den måste förbindas med kampen mot att krisen vältras över på de arbetande, arbetslöshet, social nedrustning! Därför är varje kamp mot ”bankräddning”, mot ”sparpaket” i Tyskland, Grekland eller Spanien – och alldeles speciellt varje framgång i den internationella föreningen av kampen – också ett steg i kampen mot extremhögern!

– Gör den ”nationella antikrigsdagen” till en katastrof – blockera, förhindra med alla medel!
– För vår rätt att demonstrera! Försvara demonstrationerna och vårt läger!
– Kommittéer för självförsvar med arbetare, invandrare, ungdomar och alla som hotas av nazivåldet!
– Slå sönder nazigrupperna och författningsskyddet!
– Knyt samman kampen mot krisen och sparprogrammen med den antifascistiska kampen – internationellt!
– Stöd protesterna i Grekland – där utgör nazisterna en mycket större fara!