Alby är inte till salu

Idag onsdag den 12 juni deltog omkring 500 personer i en demonstration mot utförsäljningen av en tiondel av Botkyrkabyggens lägenheter i Alby. Ett nätverk har under det senaste året bekämpat planerna och lyckats samla in 6 500 namn för kravet på en folkomröstning. Trots att detta är vad som krävs för en folkomröstning har socialdemokraterna – som styr i Botkyrka – valt att sälja ut Albybergets 1 300 lägenheter till riskkapitalisten Mikael Ahlström.

IMG_0132

Demonstrationens syfte var att stoppa beslutet i kommunfullmäktige den 26 juni. Det var en mycket livlig och aktiv demonstration som gick genom det aktuella området och som avslutades med ett möte där bland annat en företrädare för Vänsterpartiet talade. Vänsterpartiet har aktivt deltagit i rörelsen och frågan är nu om trycket kan bli tillräckligt stort för att få socialdemokraterna att backa från ett beslut som många av deras väljare är motståndare till.

ALBYBERGET FÅR INTE SÄLJAS TILL PRIVATA INTRESSEN!
FÖRSVARA OCH UTVECKLA ALLMÄNNYTTAN!