Lägg ner alla åtal mot antifascister efter Kärrtorp!

Klart vi har rätt att försvara oss mot nazistattacker!

Klart vi har rätt att försvara oss mot nazistattacker!

En antifascist som deltog i att försvara demonstrationen i Kärrtorp mot nazistattacken 15 december har begärts häktad i sin frånvaro, misstänkt för dråpförsök. Ytterligare fyra antirasister misstänks för våldsamt upplopp, har kammaråklagare Tove Kullberg meddelat. Situationen var, som ni säkert minns, denna: nazister från SMR, beväpnade med flaskor, knallskott, påkar med mera angrep våldsamt en antirasistisk demonstration som bland annat innehöll barnvagnar och pensionärer. De fåtaliga poliserna på platsen kunde inte stoppa attacken som hotade samtliga närvarande demonstranter. Det åklagarna nu meddelar är att det alltså är olagligt för oss att försvara oss själva och andra antirasistiska demonstranter mot våldsamma angrepp, trots att polisen inte kan göra det.

Arbetarmakt har inget förtroende för att polisen ska vara något pålitligt skydd mot nazister, något som har bekräftats gång på gång – inte minst just i Kärrtorp 15 december. Vi anser att arbetarrörelsen och vänstern måste börja organisera försvar mot det fascistiska hotet, och vi är tacksamma mot alla som var på plats den dagen, beredda att slå tillbaka attacken. Att försvara sig själv och demonstrationer mot nazister borde givetvis inte vara olagligt, och inga antifascister borde straffas för att de gjorde detta. Alla åtal och förundersökningar mot antifascister efter Kärrtorp borde därför genast läggas ner, och Joel frisläppas.

Och om staten vill fortsätta hävda att vi ska förlita oss på polisen så är den enda rimliga slutsatsen att istället ge de kamrater som deltog i försvaret mot nazisterna 15 december en del av de tjänstgörande polisernas löner, för i så fall gjorde de ju deras jobb.