Sionisterna använder mördade tonåringar som ursäkt för urskillningslös terrorkampanj

Israel genomför just nu en serie attacker mot palestinierna som är de hårdaste på länge. Bakgrunden är de tre israeliska tonåringar som kidnappats och mördats. För två veckor sedan försvann ungdomarna när de skulle lämna västbanken för att ta sig tillbaka till det egentliga Israel. De hade då besökt bosättningar för att delta på seminarier. Måndagen 30/6 så hittades deras döda kroppar.

Israel har genomfört en massiv operation som involverat tusentals soldater för att hitta de tre. Under denna så kallade jakt på tre kidnappade tonåringar har den sionistiska staten genomfört missilattacker mot bostadsområden som kvarteret Zeitoun i Gaza City med stor ödeläggelse som följd. Man har genomfört dödliga attacker med drönare i t.ex. flyktinglägret ash-Shati på Gaza. Armén har skjutit skarp ammunition in i civila områden och skadat barn och gravida som t.ex. i Khan Younis. De har stormat privata hem i jakten på vapen och i flyktinglägret Deheishe i Betlehem så kidnappades fyra palestinier i en gryningsräd lördagen den 28 juni. Det är inte bara själva staten Israel som går till angrepp. Sionistiska lynchmobbar har också varit i farten och attackerat palestinier i sin väg. En 19 åring man utsattes för kraftigt våld mot huvudet av israeler som löpte amok i Hebron. Den 9-åriga flickan Sanabel Attous från byn Jaba skadades allvarligt av en bilist som medvetet körde på henne.

Trots att kropparna nu har hittats så har den sionistiska kolonialstaten fortsatt med sina angrepp mot palestinierna. Under tisdagen den 2/6 så genomförde israeliska stridsplan minst 34 olika missilattacker mot mål i Gaza. Samtidigt genomfördes våldsamma räder mot palestinska hem på västbanken. Minst en bebis yngre än två månader skadades i en attack i och med att dörren till hans familjs hem sprängdes. Attacker sker över hela de palestinska områdena med dödsfall, skador och kidnappningar som följd. Den som vill ha en mer fullständig förteckning över de senaste två veckornas attacker mot palestinierna kan t.ex. besöka imemc.org.

Israels regering har slagit fast att Hamas genomfört attacken mot de tre tonåringarna och ”att Hamas ska betala priset”, som Netanyahu uttryckte sig till internationella medier. De sionistiska ledarnas prat om rättvisa är maktspråk som knappt ens är förtäckt. Själva den Israeliska staten är till sitt innersta väsen byggd på rasism och terror mot civila. Sionismen var redan från början ett kolonialt projekt som bara kunde förverkligas genom etnisk rensning mot de människorna i den palestinska nationen. Bosättarna som bygger upp sina enklaver mitt i de palestinska områdena är civila ockupanter, rasister och erövrare som steg för steg försöker tvinga fram ett Storisrael på resterna av det lilla som är kvar av Palestina.

Bosättarnas kolonialistiska och rasistiska natur gör dem till fullt legitima mål för den palestinska befrielsekampen. Hamas är en befrielseorganisation som har legitimerats av det palestinska folket självt. I det pågående propagandakriget gäller det att försvara deras principiella rätt att med militära medel angripa den sionistiska staten och även bosättarna. Vad som är taktiskt rätt i varje givet läge är en annan fråga som bara kan avgöras utifrån detaljerade kunskaper om de lokala förhållandena. Vilken strategi och politik som på lång sikt är bäst för palestinierna är också en annan fråga. Som marxister har vi givetvis en annan uppfattning än Hamas, men just nu är det bl.a. de som i praktiken står för kampen mot sionisterna och för det förtjänar de stöd. Idag är det den sionistiska terrorn och enbart den sionistiska terrorn vi fördömer.

Anders Johansson