Demo: Till minne av Kristallnatten

ifkn

Stå upp mot den växande fascismen i Europa!

På söndag den 9 november arrangeras en ljusmanifestation för att hedra minnet av Kristallnattens offer, och för att visa att vi är samlade mot dagens fascism.

Plats: Sergels torg, Stockholm
Tid: Kl. 15
Arrangörer: Judar för israelisk-palestinsk fred, Linje 17 mot rasism, Rättvisepartiet Socialisterna, Ingen människa är illegal, Studenter mot rasism, Norra Järvas stadsdelsråd, Cambio Foro Bolivia, Casa Peru, Shora, Socialdemokrater för tro och solidaritet, Arbetarmakt, Revolutionär kommunistisk ungdom, Socialistiska partiet, SSU, Unga Feminister, Ung Vänster
Facebook-event: Klicka här

Natten mellan den 9:e och 10:e november 1938 kulminerade en lång tids antisemitism och nazism. Runt om i Tyskland attackerades judiskt ägda butiker och lokaler, synagogor och judar utsattes för vandalism och våld.

I Sverige, i Europa, i världen idag lider människor av rasism, nazism, antiziganism, antisemitism, islamofobi, homofobi, funkofobi, transfobi, sexism och förtryck i alla dess former. Nazismen och fascismen är på frammarsch runt om i hela Europa, precis som på 1930-talet. Den 9:e november förra året marscherade nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen, SMR, i Stockholm till stöd för det nazistiska, grekiska partiet Gyllene Gryning. Varje år sker attacker mot antirasister, rasifierade och andra utsatta av nazister. Mot allt detta demonstrerar vi, i Stockholm och många andra städer runt om hela världen.

För att minnas kristallnattens offer, de offer för förintelsen den föranledde, och offer för förtryck i alla dess former, står vi upp tillsammans.

Vi samlas kl 15.00 på Sergels Torg för att visa att vi är många som står upp för allas lika värde. Vi lyssnar på tal och håller tillsammans en ljusmanifestation för att hedra offrens minne.