Solidaritet med antifascister mot statlig repression och fascistiska attentat

Efter Skåne mot rasisms protest mot Svenskarnas Partis nazistiska demonstration i Limhamn i augusti förra året har flera antifascister dömts till skadestånd och fängelse för våldsamt upplopp.

Joel, en antifascist som i en politisk dom fick drakoniska 5,5 års fängelse för att ha försvarat den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp i Stockholm mot ett nazistiskt angrepp, i december 2013, har fortfarande höga böter, 40 000 kr, att betala.

Oavsett vår skilda syn på antifascistisk taktik och massmilitans anser vi att det är hela vänsterns och den antirasistiska rörelsens självklara uppgift att solidariskt ställa upp för de kamrater som utsätts för den borgerliga statens ”rättvisa” efter sin aktivism.

Arbetarmakt har alltid uttryckt sitt ovillkorliga stöd till vänsterns organisationer mot statlig repression. Vi fortsätter att göra så, och har därför bidragit till de två insamlingarna till stöd för Joel och för Limhamns-aktivisterna. Vi uppmanar alla andra vänsterorganisationer och antirasister att göra detsamma. Antifascism är självförsvar.

Vi manar också till allt stöd för och solidaritet med de medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna som för två veckor sedan utsattes för brandattentat i Göteborg, och skickar våra solidariska och antifascistiska hälsningar till RS.

Frige alla antirasister! Ställ polisen till svars för övervåldet mot antirasister och demonstranter! För en kämpande, antirasistisk rörelse och gemensam solidaritet mot repression och fascistiska attentat!

Mer information om insamlingarna: AFA Stockholm/Fånggruppen och Motkraft.

Arbetarmakt

Se även:

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *