Nya inskränkningar i asylrätten: För arbetsplatskamp mot id-kontroller

Den 17 december röstade riksdagen med stor marginal igenom ett förslag om att införa id-kontroller på bussar, tåg och passagerarfartyg till Sverige. Endast Centerpartiet och Vänsterpartiet röstade emot förslaget, samt en miljöpartist. (Övriga miljöpartister var uppenbarligen beredda att raskt kasta det ett år gamla löftet till sina väljare och anhängare om att ” aldrig göra det svårare för människor att komma till Sverige” över bord.)

Busschaufförerna är en av de yrkesgrupper som kan tvingas utföra kontrollerna. Chaufförernas fackförbund, Kommunal, är förståeligt nog kritiskt. Invändningarna har fokuserat på att deras medlemmar skulle bli mer utsatta om de tvingas agera tullvakter och avgöra vilka som skulle få åka med till Sverige – något de varken har rätt utbildning eller kompetens för. Nog så viktiga invändningar givetvis, som dock infrastrukturminister Anna Johansson (S) viftat bort med banala jämförelser: Systembolagets personal måste ju också kolla legitimation, och krogvakter får också fatta beslut om vilka som ska släppas in och inte. Det får betraktas som lite oklart ifall hon verkligen själv tycker att det är rimliga argument, eller om hon, pressad att svara, bara inte lyckades komma på något bättre.

Givetvis kan pressade situationer och konflikter uppstå när folk nekas att handla på Systembolaget eller att komma in på krogen – men att stoppa någon från att handla sprit eller att komma in på en av de många krogarna är uppenbarligen något helt annat än att neka en person som kanske har flytt från krig och förtryck från att ta sin tillflykt till Sverige. Det sistnämnda innebär att busschaufförer kan tvingas agera ställföreträdande gränspoliser.

En sådan repressiv uppgift är något Kommunal, liksom andra berörda fackföreningar, borde vägra tvärt. De borde vägra ta ansvar för att upprätthålla gränserna mot människor som vill in. Facken borde orubbligt sätta ner foten i denna fråga, och vara beredda till gemensamma stridsåtgärder om kravet kvarstår. De arbetare som drabbas borde kräva handling av sina fackliga företrädare.

Det är inte klart om det verkligen blir busschaufförerna eller den ordinarie personalen på tåg och passagerarfartyg som kommer att tvingas utföra id-kontrollerna. Men även om de utförs av inhyrda vakter bör det vara upp till de berörda arbetarna att avgöra om id-kontroller på bussarna, tågen och fartygen är förenligt med en god arbetsmiljö, och om de verkligen vill tvingas att delta, ens på detta mer indirekta sätt, till att värna gränserna från flyktingar.

Om dessa arbetare reser kravet på att id-kontroller för att sortera bort människor utan medborgarskap eller uppehållstillstånd i så fall får ske utanför bussar, tåg och fartyg, måste hela arbetarrörelsen och vänstern helt ställer sig bakom dem i detta krav. Detta är också den linje varje verklig socialist i dessa yrken borde förespråka.

Det är dags för fackföreningarna att inte bara ta strid för löneökningar i avtalsrörelserna, utan även ta täten i kampen för hur samhället ska utformas. I nuläget finns det ingen kamp som är viktigare än den internationella solidariteten och stöd till människor på flykt. Vi kan inte godta att vi bara ska kunna ha något att säga till om i frågan vart fjärde år genom att välja mellan partier som ändå kan svänga tvärt utan att rådfråga någon. Detta är en kamp arbetarrörelsen måste ta.

Arbetarmakts Arbetsutskott

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *