Demonstrera mot nazisterna på lördag! Vi ses kl 11 på Sergels torg!

12-november

På lördag 12 november kommer nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att demonstrera i Stockholm. De kommer att samlas i Kungsträdgården för att sedan vid någon tidpunkt gå till Mynttorget. Det är nödvändigt att de inte tillåts marschera utan att mötas av vårt hat!

Arbetarmakt anser att nazister inte har några rättigheter att visa sig öppet. Vi skulle önska att en massiv mobilisering där arbetarrörelsen stod i centrum, och med stort deltagande från flykting- och invandrarorganisationer, förorterna etc. helt enkelt kunde stoppa dem – både på lördag och närhelst de försökte visa sig.

Tyvärr kommer vi troligtvis inte att bli tillräckligt många för detta den här gången heller. Det är dock viktigt att vi blir många för att visa att det antifascistiska motståndet lever!

Det finns tyvärr ingen samlad mobilisering, trots att Arbetarmakt och Rött forum, som vi jobbar i, föreslog en sådan. Den mobilisering vi har jobbat för är en manifestation på Sergels torg kl 11, organiserad av flera viktiga fackföreningar (SEKO Stockholm, Hotell- och restauranganställdas förbund Stockholm-Gotland, Unga elektriker, Unga byggare), Rött forum, SSU Stockholm, Ung Vänster Stockholm m.fl. Den manifestationen kommer att avslutas klockan 12. Facebookeventet för manifestationen finns här

Efter manifestationen finns det mycket tid kvar för att gå så nära nazisterna vi kan för att visa vad vi tycker om dem. Vi uppmanar alla att göra så och hoppar att många sluter upp.

Det är viktigt att vi blir många för att visa att gatorna tillhör oss och inte nazisterna! Vi ses på lördag!

En bannerdrop som vi tillsammans med några andra aktivister genomförde finns här.

En annan bannerdrop

En annan bannerdrop

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *