För en bredare kämpande antifascistisk rörelse

Följande text kommer att spridas på måndagens Kristallnattsmanifestationer i Stockholm (mer information här och här). Vi uppmanar alla antirasistiska och socialistiska grupper att läsa och diskutera texten, och att höra av sig till oss.


Flyktingboenden brinner, romska läger rensas och ett rasistiskt parti är på offensiven i och utanför riksdagen. För en vecka sedan demonstrerade Avpixlat tillsammans med Nordisk Ungdom nästan helt ostört i centrala Stockholm. Nazistattacken i Kärrtorp och de fascistiska knivdåden i Malmö finns dessutom i färskt minne.

Det vi ser är inget annat än en rasistisk offensiv: massor av saker som vi reagerar – eller borde reagera mot. Behovet av kamp blir större och större. Om det är vi alla eniga.

Stockholmsvänstern är mångsidig. Människor lägger ner ett oerhört arbete mot rasism och för solidaritet i skolor, på järnvägs-stationer, lokalt, i det fackliga och genom sina respektive organisationer. Det saknas uppenbarligen inte engagemang. Vad som däremot inte finns är en bredare diskussion inom ramen för ett nätverk, där vi gemensamt och kontinuerligt t.ex försvarar demonstrationer, samordnar arbetet mot fascistisk aktivitet, håller våra gator säkra och vaktar flyktingboenden.

Vi har olika åsikter om mycket, men nu är läget akut. Det finns inte längre tid för splittring i frågor där vårt antal borde vara vår styrka. Vi borde enas kring det praktiska antirasistiska arbetet, samordna vår kamp där det går, och diskutera öppet och ärligt där vi har olika förslag på lösningar och taktiker. Genom enighet i handling, tillsammans med en öppen, demokratisk diskussion, kan vi bygga en stark och levande antirasistisk rörelse.

Vi borde redan i vinter agera tillsammans inför kommande rasistiska demonstrationer och hoten mot flyktingboenden. Hela vänstern och alla antirasister borde samlas för att diskutera detta.

Arbetarmakt

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.