Kommentar: Frige Ahmadreza Djalali

Ann Linde och Stefan Löfven krävde alltså att den svenskägda oljetankern Stena Impero skulle släppas, och uppnådde detta.

Varken Margot, Ann, eller Stefan har däremot krävt att den oskyldige svenske medborgaren Ahmadreza Djalali, fängslad i Iran, släpps fri. De har nöjt sig med att vädja om att dödsdomen mot honom inte verkställs (det är okej att Iran har politiska fångar, inklusive en svensk medborgare, bara de inte avrättar dem?).

Svenska regeringar, även socialdemokratiska, brukar, trots ord om internationell solidaritet vid högtidliga tillfällen, i första hand försvara svenska företagsintressen. En forskare vid Karolinska Institutet (och som ju inte är född i Sverige) – inte lika viktigt. Tycker vår “röd”-“gröna” regering.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *