Rapport från lördagens torgmöte med NMR!

Ur Arbetarmakts nyhetsbrev nummer 299 (10/09) – 090602

I gassande sol genomfördes under lördagen ett torgmöte av Nätverket Mot Rasism på Sergels torg. Under en och en halv timme på eftermiddagen bjöds förbipasserande på tal och musik. Flygbladsutdelare från nätverket spred ut sig över torget och i tunnelbanan, och sammanlagt delades omkring 2 500 flygblad ut.

Talade gjorde duktiga representanter från Ingen Människa Är Illegal, Ungsocialisterna, Kungsholmens Unga Röda, Arbetarmakt och en antirasist från Uppsala som rest in med kamrater i Uppsalabor Mot Rasism. Många uppmaningar riktades till förbipasserande om att delta i den kommande lördagens demonstration, att stå upp mot angreppen från högern och extremhögern, och att bekämpa den rasistiska flyktingpolitiken.

Torgmötet var den fjärde utåtriktade gemensamma aktiviteten för NMR på lördagar under maj månad. Återigen samlades en stor skara från de i nätverket ingående organisationerna samt enskilda aktiva och visade att den antirasistiska rörelsen har sin självklara plats i Stockholms gatubild.

Utöver de utåtriktade lördagsaktiviteterna har lokal aktivism som dragit in organiserade och oorganiserade i ge-mensamt arbete organiserats på röda linjen, med bl.a. ett offentligt möte i Skärholmen förra veckan. Nu, med min-dre än en vecka kvar till demonstrationen på lördag, lägger vi i en extra växel med mobiliserandet. Vi uppmanar alla att sprida ordet, och alla som vill hjälpa till med den sista kraftsamlingen inför lördagen att höra av sig till oss.

Kom och demonstrera nu på lördag den 6 juni, kl.11 på Slussen. Mot högern och extremhögern!