Protestera mot nazistmarschen 10 december

AGERA MOT NAZISTERNA!

Lördagen den 10 december ska nazister från Sverige, Tyskland, Danmark och Finland marschera i Stockholm. Syftet är att ta makten över VÅRA gator. Deras demonstration är en del i ett försök att bygga en terror-rörelse mot alla oss som står upp mot rasismen. Vi får inte låta dem göra detta ostört! Tillsammans kan vi stoppa nazisterna! Vi uppmanar alla som står upp mot rasismen i försvar av den internationella solidariteten att samlas att gemensamt visa att vi är många fler än dem, för att bua ut dem och visa att de inte är välkomna! Sprid ordet! Mobilisera på din arbetsplats, på din skola, bland dina vänner och familj! Delta i motdemonstrationen som arrangeras av kampanjen Vi är 94 procent!

SAMLING:

Lördagen den 10 dec
Stockholm, Kungsträdgården kl. 12.00

FÖRBIND KAMPEN MOT RASISMEN MED KLASSKAMPEN!
Rasismen går framåt i Sverige och i många andra länder. Fördomar och intolerans vinner i styrka när partier med en politik som pekar ut invandrare och muslimer som syndabockar för samhällsproblemen går framåt. Detta sker inte i ett tomrum: Den verkliga orsaken till växande rasism är att regeringarna här och i andra länder behöver en syndabock för kapitalismens kris. I Sverige är det Moderaternas regering som utvisar flyktingar till krigshärjade länder som Irak och Afghanistan. Att splittra somaliska flyktingfamiljer genom att skilja föräldrar från sina barn, det är Moderaternas politik, inte Sverigedemokraternas!

Den så kallade ”antirasistiska” högern angriper vår – arbetarnas – välfärd och tvingar ut allt fler av oss i arbetslöshet, samtidigt som företagens vinster ökar! De hävdar att ”vi inte har råd” att ta emot dem som flyr från förföljelse och förtryck. I praktiken skuldbeläggs på detta vis de som drabbas hårdast av kapitalismens världsordning. Detta skapar rasism! Håller du med? Vill du organisera dig mer varaktigt och seriöst för att kämpa för arbetarklassens intressen? Vi behöver dig i våra led – gå med i Arbetarmakt, kämpande kommunistisk organisation. ORGANISERA DIG!

Vi som står upp för arbetarnas intressen, oavsett hudfärg och kulturell tillhörighet, måste sammanföra kampen mot rasismen med motståndet mot högerpolitiken. Vi måste göra motstånd mot regeringens vidriga behandling av dem som kommer hit på flykt från imperialismens krig. Vi måste ta kamp mot angreppen på välfärden och mot arbetslösheten. Kort sagt: Vi måste bekämpa symptomen, men också orsakerna till de rasistiska krafternas frammarsch. Kampen mot rasismen måste sammanföras med klasskampen!

 Flygblad 10 dec 2011 (pdf-fil, öppnas i nytt fönster/flik)


Delta även i Asylrörelsens demonstration lördag 3 dec:

– Stoppa utvisningarna
– Återinför asylrätten
– Avskaffa rasismen
– Amnesti åt alla gömda flyktingar
– Lika rätt till vård, utbildning & svenska kollektivavtal

TID & PLATS:

DEMONSTRERA 3/12

Stockholm, Slussen kl.15-17

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.