Stockholm i Lördags: Flygbladsutdelning i Skärholmen och demonstration med Asylrörelsen

Under lördagen delade kamrater i Arbetarmakt för tredje lördagen i rad ut flygblad inför den antinazistiska demonstrationen den 10 december i Skärholmen centrum. Responsen var som tidigare mycket bra, många blev upprörda när de fick veta att nazisterna planerar en demonstration i centrala Stockholm, och vi fick bl.a. kontakt med ett gäng ungdomar som skulle sprida ordet i sin skola. Flera kände också till demonstrationen, vilket visar att mobiliseringen från oss och de andra kamraterna i Vi är 94-procents-kampanjen har gett resultat. Vi passade också på att affischera lite i centrumet.

När klockan började närma sig 15 drog vi oss in mot stan för att delta i Asylrörelsen i Stockholms demonstration vid Slussen. Kort efter att vi anlänt kom två nazister till Slussen, oklart vad syftet var. De fick lägga benen på ryggen och ta skydd bakom securitasvakter innan snuten grep dem och förmodligen också konfiskerade den pepparsprej de medhavde.

Demonstrationen samlade omkring 200 personer i ett ruggigt blåsigt regnväder. Trots detta gick demonstrationen efter flera bra tal till Mynttorget med slagorden ljudandes i höstvinden.

Om du inte redan gjort det, anmäl ditt deltagande i demon på Vi är 94 procents Facebook-event.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *