1 maj: Antifascistisk bussresa till Borlänge

kampa2

En inbjudan från antifascistiska arbetsgruppen, Rött forum.

På Första maj marscherar den nazistiska våldssekten Svenska Motståndsrörelsen (SMR) i Borlänge. SMR, eller NMR, har gjort sig kända för en rad grova våldsdåd och attacker på invandrare, vänsteraktiva och blev rikskända vid anfallet mot den fredliga, antirasistiska manifestationen i Kärrtorp 2013.

Efter händelserna i Kärrtorp slöt antirasister i hela Sverige upp i stödmanifestationer och protester mot rasism och nazism. Nu är det vår tur att visa Borlängeborna vårt stöd. Nazister kommer att invadera deras stad och sprida sitt hat, sin hets och sitt våld där. Dalarna mot rasism har därför kallat till motdemonstration, och bett om stöd för denna av antirasister från hela landet.

Vi i Rött Forum, som samlar flera olika vänster- och solidaritetsorganisationer, vill givetvis stödja Borlängebornas kamp för en nazistfri stad, och möjliggöra för stockholmare att på ett tryggt, trevligt och organiserat kunna delta i motdemonstrationen. Vi organiserar därför en bussresa från Stockholm till Borlänge på morgonen 1 maj.

Bussen kommer att avgå omkring kl 7, och kommer därför att vara i Borlänge i god tid till de antifascistiska manifestationen kl. 11. Bussen åker sedan tillbaka till Stockholm omkring kl. 17.

Vi kommer att meddela tid och plats närmare till dem som har anmält sig och betalat. Priset är endast 200 kr tur och retur – betydligt billigare än några kommersiella alternativ. Det går dessutom dåligt med tåg och reguljära bussar den dagen – de tidigaste kommer till Borlänge omkring kl. 12, när manifestationen alltså är i full gång. Vi kan dessutom utlova en resa med fler socialister och antifascister än vad några andra kan erbjuda.

Av praktiska anledningar är din plats på bussen säkrad när vi har fått din betalning Sätt in 200 kr på 9159 662 552 1 (Skandiabanken), ange “1majbuss” på inbetalningen.

Av säkerhetsskäl behöver vi dessutom namn, adress, personnummer och, telefonnummer på alla som anmäler sig. Kontaktuppgifter och frågor kan mejlas till antifascistiskbuss@gmail.com.

Följ med, det blir kul, lärorikt samt försvårar för nazisterna!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/543140729201468/

Antifascistiska arbetsgruppen, Rött Forum

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *