Arbetarmakts flygblad till Anti-Trump Day: Stäng ner ambassaden – krossa USA-imperialismen!

anti trumprump

Lördag 21/1 är det Anti-Trump Day, med demonstrationer i många länder mot USA:s nya president Donald Trump som tillträder fredag 20/1. I Stockholm samlas Anti-Trump Day-demonstrationen på Sergels torg kl 13 för att kl 14 gå USA:s ambassad via Norrmalmstorg, där vi sluter upp med Women’s marchs demonstration.

Det är inte bara den grovt rasistiska, sexistiska och homofoba Donald Trump som är problemet, och vi kan inte ha några illusioner om att USA hade varit det minsta mindre imperialistiskt ifall Hillary Clinton eller någon annan från Demokratiska partiet hade valts. Låt oss därför göra detta till en demonstration inte bara mot Trump, utan mot USA-imperialismen. Slut upp du också!

Facebookeventet för Anti-Trump Day


Stäng ner ambassaden:
Krossa USA-imperialismen!

Donald Trumps valseger är en del av en kraftig högervåg. Stora delar av Östeuropa tar stora steg i den riktningen, nazister sitter på viktiga positioner i Ukraina, Front National har segervittring i Frankrike och Sverigedemokraterna befäster sin position. Moderaterna går högerut och i riktning mot rasisterna. Samtidigt sluter många förment progressiva och socialister upp bakom Assad och Putin i en förvirrad tro att de därigenom bekämpar imperialismen.

Trump och hans gelikar i andra länder bekämpas inte genom att sluta upp bakom “mindre onda” alternativ. Demokratiska partiet i USA, oavsett om det företräds av Hillary Clinton eller någon annan, är helt och hållet en del av det etablissemang som förvaltar ett USA där de rika blir rikare, arbetarklassens rättigheter angrips, kvinnors ställning hotas och rasistiska övergrepp från polisen sker dagligen. USA:s arbetare har inget gott att vänta från någon del av etablissemanget. Vägen framåt ligger i kampen för fackliga rättigheter, försvar för aborträtten, kampen mot rasism, snutvåld och kapitalism. Det som behövs är ett arbetarparti och revolutionärt motstånd – där som här.

Huvudfienden är USA-imperialismen, oavsett vad dess företrädare heter. Vi uppmanar alla att följa med i demonstrationen till USA:s ambassad. Den är en del i USA:s världsomspännande terrornätverk av tortyr, utsugning och ockupationer, och borde stängas ner och göras till museum över amerikanska krigsbrott. Låt oss omringa CIA-torterarna som gömmer sig där inne och sända en tydlig välkomsthälsning till Trump. Stäng ner ambassaden – krossa USA-imperialismen!

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *