Fördöm USA:s militära attacker mot Syrien

Stöd revolutionen i Syrien för att störta Assad!
Krossa den islamistiska kontrarevolutionen!
USA ut ur Mellanöstern!
Alla imperialistiska makter ut ur Mellanöstern!

USA har avfyrat 59 missiler mot Syrien under förevändning att de reagerar på gasattacken i Idlib. Men imperialistiska makter agerar aldrig utifrån humanitära syften. Deras dagordning styrs av de behov som uppstår ur kampen för att försvara eller utvidga sin ekonomiska, politiska, kulturella och militära makt. Dåren i Vita huset försökte sträcka ut en försonande hand till slaktaren i Damaskus.

Förhoppningen från USA:s sida var att försöka dra Assad närmare sig för att kontrollera honom och därmed säkra nordamerikanskt inflytande. Men gasattacken visade att den syriska regimen inte vill bli kontrollerad. Den vill en gång för alla vinna inbördeskriget och försöker rikta maximalt brutala slag för att göra det. Ett annat centralt syfte med att gasa ihjäl småbarn är att skrämma folket från nya försök till revolution. Washington struntar i de syriska barnen, men måste visa vem som bestämmer här i världen. Inte minst för att markera mot sina rivaler Kina och Ryssland. En annan faktor bakom Trumps aggression är hans misslyckanden på hemmaplan. Det här drar bort uppmärksamheten från en serie motgångar för Trump och får honom att framstå som handlingskraftig.

Äkta kommunister har hela tiden stått på samma sida som folkets demokratiska revolution mot högerregimen i Syrien. Just därför har vi också varit emot den islamistiska kontrarevolution som, tyvärr alltför framgångsrikt, har lyckats underminera den ursprungliga revolutionen. Vi har stått på revolutionens sida mot både islamister och en fascistoid regim. Vi har även fördömt den ryska imperialismens ingripande på regimens sida, eftersom den också riktar sig mot alla folkliga intressen.

Det nuvarande amerikanska angreppet kommer inte att hjälpa den syriska revolutionen. Vi påminner om konsekvenserna av USA:s invasioner i Afghanistan och Irak. De var förödande och skapade ökat lidande och inte minst ökad islamistisk terror.

Konsekvent antiimperialism handlar om att vara mot alla imperialistiska makters ingripanden i de utsugna länderna. Konsekvent kommunistisk politik handlar om att utgå från arbetarklassen och de förtrycktas egen kamp som lösningen på konflikter, kriser och problem.

Arbetarmakt

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *