Kom på aktion mot kommersiellt surrogatmödraskap, Stockholm lördag 11 november!

På lördag anordnar Rött Forum Stockholm och Feministisk Aktion en protest mot handel med fattiga kvinnor i form av kommersiellt surrogatmödraskap. Som medlemmar i Rött Forum deltar Arbetarmakt i att organisera detta, och vi uppmanar alla som motsätter sig att fattiga kvinnor behandlas som handelsvaror att sluta upp!

Eventets Facebooksida hittar ni här, texten lyder:

Vi kallar till manifestation i Stockholm mot företaget som säljer surrogatgraviditeter i Norden! Det israeliska bolaget Tammuz vill under namnet Nordic Surrogacy eller Tammuz Nordic rekrytera nya kunder vid ett s.k. seminarium som ska hållas på deras kontor. Men verksamheten innebär rå exploatering av kvinnors kroppar och reproduktiva organ. För mellan 400 000 och 900 000 kr ska svenska par hyra en surrogatmamma i bl.a. Ukraina.

När Tammuz höll ett liknande evenemang i Göteborg genomförde Feministisk Aktion i Göteborg en protest. Inför den skrev de en debattartikel som vi uppmanar alla att läsa:

Nu är det Stockholms tur.

Vi uppmanar alla som på allvar vill försvara kvinnors rättigheter att göra gemensam sak med oss i den här aktionen. Kontakta oss om ni vill vara med och planera aktionen!

– Här pågår människohandel
– För kvinnors frigörelse

Vi ses lördag 11 november utanför Tammuz lokal i Stockholm – på Vetegatan 9, T-banestation Skanstull

Mer information om Tammuz:

https://www.etc.se/inrikes/nytt-foretag-hyr-ut-surrogatmammor-till-svenska-par
https://www.etc.se/inrikes/grannen-det-kanns-som-att-de-har-oppnat-en-kvinnoaffar-i-huset

För frågor, kontakta Rött Forum Stockholm på Facebook

Mer information om exakt tid och samlingsplats för aktionen kommer. Håll dig uppdaterad.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.