Demonstrera och strejka för klimatet 27 september!

Augsburg, Tyskland – en av tusentals städer världen över med demonstrationer 29 september

Fridays for Future har fått ett enormt genomslag. Den globala aktionsdagen 20 september såg massdemonstrationer i stad efter stad, på kontinent efter kontinent. Demonstrationer har rapporterats från 163 av världens länder. Från de massiva demonstrationerna som New Yorks uppskattningsvis 250 000, över London, Sydney, Accra, Tokyo, Johannesburg, Mexico City, Stockholm, Kiribati, Kabul och till och med Antarktis demonstrerade uppskattningsvis fyra miljoner världen över. Siffrorna är förstås osäkra, med det står klart att det här är den största internationella demonstrationsdagen sedan 15 februari 2003, när någonstans mellan 10 och 20 miljoner protesterade mot den kommande invasionen av Irak.

Nästa globala protestdag är redan på fredag, 27 september, då en storstrejk för klimatet är utlyst. Tyvärr har väldigt få fackföreningar hakat på strejken, då de flesta leds av byråkrater som skyr mobilisering underifrån och allt som luktar radikal kamp, men vi hoppas att alla som kan kommer till någon av alla demonstrationer. Eller organiserar en – i Quioto, Ecuador var de bara två personer 20/9, men det är en början – det är trots allt dubbelt så många som Greta Thunberg när hon började. Och om ni lyckas organisera en strejk – med eller mot den fackliga ledningens vilja – och anländer i samlad tropp, desto bättre! Arbetarrörelsen måste verkligen ta tag i denna ödesfråga och börja leda verklig kamp för förändring, inte bara förhandla om lönesatser!

I Stockholm samlas demonstrationen 27 september på Medborgarplatsen kl 13, och avgår kl 14 till Mynttorget.
Eventet: https://www.facebook.com/events/390202625025126/

Här är vår senaste artikel i frågan, som argumenterar för att kampen mot klimatförändringarna måste vara en kamp mot kapitalismen och dess försvarare.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *