Luleå kommun belönar korrumperad S-byråkrat som tvingats avgå

Mikael Lekfalk, så heter den före detta kommundirektör i Luleå som just nu personifierar skälen till att det behövs ett nytt arbetarparti. Denna högersosse till skojare använde skattebetalarnas pengar till att anlita en konsult som skulle förbättra hans ledarskap. 30 000 kr per 1,5 dagar fick konsulten. 30 000 kr per 1,5 dag för att undervisa en klassförrädare i hur han mer effektivt ska jävlas med arbetarbefolkningen genom att organisera nedläggningar av samhällsservicen som t.ex. Karlsviks förskola, som stängdes.

Kostnaden för den konsulten över ett år låg på 570 000 kr, vilket skulle räcka till att driva Karlsvik i just ett år. Dessutom väntar besparingar på hundratals miljoner kronor i Luleå kommun, samtidigt som arbetarfientliga konsultfirmor göds (och tyvärr då inte som slaktgrisar). Med sådana här vänner behöver arbetarklassen inga fiender.

När SVT avslöjade Lekfalk följde några dagar av försök till krishantering innan avgången blev oundviklig. Allt sunt förnuft säger att skojaren borde få betala tillbaka det han olovligt har skänkt bort. Men icke. Istället har Lekfalk fått ett avgångsvederlag på två miljoner. Alla vet också att den period i frysbox som väntar honom är temporär tills allt har lagt sig. Då plockas han in i värmen igen och får ett nytt toppjobb. Det kan jämföras med det öde som väntar om en lågavlönad missar några betalningar. Då straffas man för åratal framåt. Sen kliar sig de socialdemokratiska spinndoktorerna och byråkraterna i huvudet och undrar varför deras parti blöder till Sverigedemokraterna och soffan. Jo, det beror på att de är usla korrumperade högeravvikare som sviker allt den äkta arbetarrörelsen någonsin har stått för.

  • Inget avgångsvederlag för Mikael Lekfalk
  • Låt Lekfalk betala tillbaka pengarna han skänkt bort
  • Inför principen att politiker och tjänstemän som representerar arbetarrörelsen ska tjäna en genomsnittlig LO-lön i månaden
  • Stoppa nedläggnings- och privatiseringshysterin
  • Bilda ett nytt arbetarparti på marxistisk grund, för en kamp mot högerkrafternas offensiv

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.