Bekämpa alla kvarvarande Suleimanis men fördöm USA:s militära interventioner!

Att krigsförbrytaren general Qassem Suleimani är död är givetvis inget att sörja. Generalen, möjligtvis nummer två i Irans hierarki, är ansvarig för otaliga fall av förtryck och mord mot folket i Iran och ledde Irans blodiga intervention i Syrien för att hålla kvar slaktaren Assad vid makten, liksom andra interventioner i regionen. Han förtjänade helt och hållet sitt öde. Lika självklart är dock att Trumps bomber inte kommer att skapa varken fred, frihet eller demokrati i regionen. USA:s interventioner, som kuppen mot den senaste demokratiskt valda ledaren i Iran (Mossadeq 1953), stödet till shahens efterföljande diktatur, stödet till Saddams diktatur som övergick i två förödande krig och en ockupation av Irak, stödet till islamistiska terrorister i Afghanistan (som också där ersattes av krig och ockupation), det konstanta stödet till Israel och Saudiarabien etc. etc. förblir den främsta anledningen till den rådande situationen i Mellanöstern. Om det hade varit Irans arbetare som hade ställt Suleiman till svars skulle vi ha jublat, men Trumps bomber – och det är knappast en slump att de kommer under ett presidentvalår – kan bara fördömas!
Bort med USA:s, Rysslands och alla imperialistiska trupper från Mellanöstern! Allt stöd till arbetarna och folket i kampen för att bli kvitt alla kvarvarande Suleimanis!

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *