William Hahne blev för girig för sina fascistpolare

Ofrivillig fascisthumor när William Hahne försöker förklara att han gjorde en ädel insats för de sjuka

Det finns inget ovanligt med fascister som vill tjäna pengar, och inte heller något förvånande med fascister som hänvisar till marknadsliberala teorier. På så sätt finns det inte i sig något uppseendeväckande med att William Hahne, vice ordförande för fascistiska Alternativ för Sverige, ville passa på och tjäna en hacka på att importera ansiktsmasker nu under coronakrisen. Däremot visade Hahne en uppenbar brist på politisk fingertoppskänsla när han var så girig att han försökte sälja ansiktsmaskerna mer än åtta gånger så dyrt som normalt – i vanliga butiker kostar de 29 kronor, eller ibland mindre, men på William Hahnes webbutik får man hosta upp med 249 spänn.

Det borde inte ha varit svårt att räkna ut att folk skulle bli upprörda, men Hahne själv verkar helt oförstående, och försökte hävda att han gjorde en insats för de sjuka, samt att prissättningen gjordes utefter sunda, marknadsliberala principer. Hans försvar hjälpte dock föga: han fick lov att inse – eller så var det kanske hans fascistkolleger i partiet som gjorde det – att han gjorde bäst att avgå från partistyrelsen efter som blunder.

Det är svårt att göra annat än att skratta åt detta. Förutom att vi gläds åt Hahnes misslyckande, och hoppas att han mår riktigt dåligt över sitt idiotiska tilltag, så känns det betryggande när en av den svenska fascismens främsta organisationer leds av sådana klåpare!