Rapport: Solidaritetsaktion i Göteborg

Utanför franska konsulatet. Foto: Samidoun Göteborg

Arbetarmakt deltog under lördagseftermiddagen i en solidaritetsaktion med den libanesiske kommunisten Georges Abdallah utanför Frankrikes konsulat i Göteborg. Aktionen arrangerades av Samidoun Göteborg, som en del av den internationella aktionsmånaden för Abdallahs frihet. Samidoun beskriver grunden till aktionsmånaden så här:

Georges Ibrahim Abdallah är en libanesisk kommunistisk aktivist. Han greps i Lyon 1984 och dömdes 1987 för att vara Libanesiska väpnade revolutionära fraktionernas (Lebanese Armed Revolutionary Factions – FARL) påstådda grundare. År 1982, när Israel med stöd från Frankrike och USA inledda en mordisk invasion i Libanon för att utrota det palestinska motståndet, svarade FARL med att ta kriget till de imperialistiska centren, deras sponsorer, deras finansiärer, deras härskande befälhavande eliter och deras vapenhandlare. Som del i detta avrättade FARL en chef för Mossad i Paris och USA:s franska militärattaché.

Georges hade laglig rätt till frigivning efter 14 år i fängelse. Den 24 oktober kommer Georges ha spenderat 35 år bakom galler. Alla försök att genomdriva hans frigivning har saboterats av franska myndigheter under öppna påtryckningar från USA.

Vi tackar kamraterna i Samidoun för ett välbehövligt initiativ för internationell solidaritet med den palestinska befrielsekampen och för mer offensiv antiimperialism i Sverige. De som är intresserade av att höra mer om Arbetarmakt och Samidouns respektive inställningar till kampen mot sionism och imperialism i Palestina uppmanas att komma på vårt gemensamma Zoom-möte nu på måndag – mer information finns på Facebook.

Arbetarmakt Göteborg

Besök Samidouns kampanjsida för aktionsmånaden här.