Seger på Pågatågen efter strejkhot

Den olovliga strejk som skulle ha brutit ut på Pågatågen i dag, måndag, ställdes in, då Arriva gick med på att låta Sekos huvudskyddsombud, Ola Brunnström, behålla jobbet. Med andra ord backade företaget inför hotet om strejk, och det massiva stöd som har visats för den. Återigen visade det sig att det lönar sig att ta striden mot arbetsköparnas attacker. Årtionden av socialdemokratiska fackbyråkraters prat om ”den svenska modellen” har lett till en omfattande reträtt över hela linjen, men de anställda på Pågatågen visade hur vi kan kämpa och vinna. Det här var en seger i ganska liten skala, men om stora arbetargrupper följer deras exempel kan vi börja vända på den politiska utvecklingen och slå tillbaka den högerpolitik som råder även under Löfvens formella ledning.

Arbetarmakts styrelse