Rapport: Torgmöte mot marknadshyror

Kampen mot marknadshyror fortsätter. Lördagen den 5 juni var en riksomfattande aktionsdag. Arbetarmakt deltog genom att arrangera ett torgmöte i en av Stockholms södra förorter, Skärholmen. Vi stod med banderoll och höll appelltal i en megafon samt delade ut flygblad. Från responsen var minst tre saker tydliga: 1) fler och fler känner till att detta arbetarfientliga förslag ligger på bordet och gillar det inte 2) av de som inte känner till det men blir upplysta är reaktionen så gott som alltid negativ 3) folk vill se protester men många är samtidigt skeptiska till att de kommer att ge resultat. Vi betonade att utan en folklig kamprörelse är vi med säkerhet dömda till nederlag. Makthavarna måste skrämmas och tvingas till reträtt av tusen och åter tusen hyresgäster och arbetande som går ut på gatorna. Vi hade många bra diskussioner om detta som visar att det är fullt möjligt att regeringen och de giriga hyresvärdarna kan komma att få det hett om öronen när det gäller marknadshyrorna. Men det kommer givetvis inte att hända av sig självt. Kampanjen är nu i full gång och kommer inte att ta sommarlov. Arbetarmakt kommer att göra sin del av arbetet genom att agitera och organisera i förorterna. Den 5 juni stod vi på torget i Skärholmen och lovade att ett motstånd ska byggas. Vi ämnar hålla det löftet. Kontakta oss om du vill delta.

Arbetarmakt Stockholm