Rapport: Arbetarmakt på första maj i Stockholm 2023

Ännu en första maj har gått av stapeln, och givetvis tänkte vi inte missa arbetarrörelsen stora högtidsdag. Visserligen gör ledningarna för de stora demonstrationerna denna dag inte mycket för att organisera någon verklig kamp. Det kanske blir någon parlamentarisk motion med lätt progressivt innehåll ibland men inte mycket mer, men detta är ingen anledning till att inte försöka nå de många deltagare som är intresserad av något mera radikalt. Således gav vi oss ut med det helt nya numret av vår tidning, bokbord, flaggor och banderoller. Vår huvudbanderoll var samma som förra året då dess budskap är oförminskat aktuellt: Revolutionär kamp mot imperialismen – Nej till Nato – Ryssland ut ur Ukraina

Arbetarmakts huvudbanderoll på första maj 2023

Arbetarmakts huvudbanderoll på första maj 2023

Vi inledde med en banderollupphängning på Sergels torg. Fackliga frågor är ju extra aktuella nu efter strejken på pendeltågen i Stockholm, och med avtalsrörelser i antågande.

Banderollen vi hängde upp på Sergels torg

Sedan var det dags för den sedvanliga manifestationen vid La Mano till minne av de Spanienfrivilliga och kampen mot fascismen. Detta var åter den plats som hade den högsta stämningen, och där flest var intresserade av radikala tidningar. Lite bidrog det säkert också att det bara var här vädret inte satte några käppar i hjulet. Därefter var det dags för Medborgarplatsen och samlingen för Sveriges största första maj-demonstration – tyvärr ledd av Vänsterpartiets föga radikala reformister – och slutligen Kungsträdgården. Där började dock regnet göra det svårare att distribuera pappersmaterial, men vi kämpade på så länge det kändes meningsfullt.

Arbetarmakts bokbord på första maj

Efter en lyckad kampinsats samlades vi för att äta middag och diskutera dagen och kommande händelser. Tack till alla som deltog!

Arbetarmakt