Rapport: 18 april i Skärholmen

Torgmöte i Skärholmen. Foto: Arbetarmakt

Idag, 18 april, hölls över 150 protester mot marknadshyror över hela landet. Arbetarmakt hade tagit på sig att organisera en av dem, den i Skärholmen i södra Stockholm. Förutom några från oss deltog aktivister från Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet samt några fristående.

Vi höll tal och delade ut flygblad, och fick stort medhåll från personer som passerade och inte alls var så sugna på att hyresvärdarna skulle få höja deras hyror. Enligt de rapporter vi har sett gick det bra med protesterna på många andra ställen, så det det är uppenbart att det har varit en lyckad protestdag mot marknadshyror. För att få regeringen att backa från sitt arbetarfientliga förslag behöver vi dock trappa upp kampen.

Arbetarmakts flygblad kan läsas här.

Arbetarmakt Stockholm