Efter 18 april: Fortsätt kampen mot marknadshyror

Enligt en rapport från Arbetsgruppen mot marknadshyra samlades till hela 155 manifestationer på protestdagen mot marknadshyror den 18 april, där den manifestation Arbetarmakt samlade till i Skärholmen i Stockholm var en.

Några bilder från de många protesterna finns samlade på kampanjens hemsida, och en kort videosammanställning finns här.

Från kampanjens håll uppmanas alla att följa Facebook-sidan Nej till marknadshyra och hemsidorna Nej till marknadshyra och nejtillmarknadshyror.se, en maning vi så klart också riktar till Arbetarmakts läsare och sympatisörer.

Utöver detta finns det en rad saker man kan göra för att stödja kampanjen:

  • Om du är medlem i en organisation eller förening som ännu inte ställt sig bakom kampanjens uttalande mot marknadshyror, gör gärna det och meddela ert stöd för uttalandet till kampanjen
  • Skriv på Hyresgästföreningens och Skiftets namninsamlingar mot marknadshyra
  • Mejla bostadsminister Märta Stenevi, ett färdigskrivet protestbrev finns att klicka iväg här
  • Mejla inrikesminister Mikael Damberg på samma sätt, här

Det viktigaste steget att ta i kampen mot marknadshyror är dock att organisera dig. Vi behöver bli många som driver en medveten kamp för att stoppa detta generalangrepp på arbetarklassens villkor. Arbetarmakt kommer att arbeta aktivistiskt med frågan under våren. Om du vill organisera dig med marknadshyror med oss, lära dig mer och komma med i kampen – hör av dig!

Redaktionen