Namninsamling mot pendeltågskaoset i Stockholm

Skriv på namninsamlingen för att lösa problemet med pendeltågskaoset i Stockholm!

Skriv under namninsamlingen på MittSkifte!

Stockholm har ett stort problem med pendeltågskaos (som är en del av ett större problem med tågkaos i hela Sverige).

Vi ser haveri efter haveri för pendeltågstrafiken i Stockholm med inställda tåg, förseningar och extremt överfulla vagnar. Det är det ena elfelet, vagnfelet, växelfelet, signalfelet eller spårfelet efter det andra. Detta beror på privatiseringen av järnvägsnätet i Sverige och på att privata bolag har tillåtits inom kollektivtrafiken. Järnvägsnätet underhålls inte som det ska och företag som MTR tar farliga beslut för att maximera vinsten, som att avskaffa tågvärdarna. Resultatet är att pendeltågstrafikens sätt att fungera är under all kritik.

Vill du kunna ta dig till jobbet? Till skolan? Till allt viktigt du behöver kunna göra – och på ett miljövänligt sätt? Då är det dags att säga ifrån! Här behövs organiserad övertalning gentemot riksdagen och regionstyret, som delar på ansvaret för den uppkomna situationen. Vi behöver bli många som genomför denna övertalning. Du behövs!

Stoppa pendeltågskaoset


En kampanj i Stockholm som drivs av Arbetarmakt. Vi säger:

  • Stoppa pendeltågskaoset
  • Säkerhet före vinster – återinför tågvärdarna
  • Sparka ut de privata företagen från kollektivtrafiken
  • Klimatkrisen förvärras – inför kostnadsfri kollektivtrafik

För mer information, läs vår artikel Stoppa pendeltågskaoset. Delta i kampanjen! Skriv under vår namninsamling på MittSkifte och följ alla kampanjuppdateringar här.

Frågor, åsikter? Vill du stötta kampanjen eller hänga med på nästa aktivitet? Kontakta oss via vårt kontaktformulär, skriv till pendeltagskaoset@arbetarmakt.com eller gå med i kampanjens Facebook-grupp här.