Onsdag 14/2 – vad du kan göra

Vi har redan delat kampanjen Stoppa pendeltågskaosets upprop inför onsdagens protesttåg och manifestation. Som en påminnelse kommer här en text kampanjen publicerat på Facebook inför onsdagen. Ni som har Facebook – gör som t.ex. Seko Pendelklubben, och dela eventet med vänner och bekanta! Eller mejla, sms:a, sprid det muntligen. Det är viktigt att vi blir många på onsdag som visar att stockholmarna står bakom lokförarnas heroiska kamp.

Redaktionen


14/2 STÖDAKTION: ÅTERINFÖR TÅGVÄRDARNA

FACEBOOK-LÄNK

Det är dags att sätta ner foten – tillsammans!

Efter en höst och vinter av kampanjarbete, med demonstrationer, protester, flygbladsutdelningar och viktiga samtal med resenärer och anställda inom kollektivtrafiken, och med över 1000 underskrifter på vår namninsamling, känner vi oss övertygade – detta är en rörelse som är här för att stanna. Och växa.

Lokförarna visade vägen med sin modiga strejk för snart ett år sen. Kampen om tågvärdarna pågår fortfarande och det är nu viktigare än någonsin att vi alla går samman och visar vårt stöd!

”… Efter arbetsnedläggelsen i april 2023 blev 105 lokförare stämda till Arbetsdomstolen. Inför den förberedande muntliga förhandlingen tog Tågföretagen/MTR tillbaka stämningen för 90 av lokförarna. Nu återstår endast 10 stämningar och de ska tillsammans med sitt juridiska ombud Yasra Delpisheh och en rad vittnen lägga fram varför ensambemanning på resandetåg varit och bör förbli en förbjuden verksamhet, hur tillgängligheten, järnvägssäkerheten och arbetsmiljön för lokförarna försämrats sedan ensambemanning införts och hur besluten som fattats på trafikförvaltningen och i trafiknämnden varit både odemokratiska och olagliga.” (text från #rörintemintågvärd, länk till eventet här)

Onsdag 14 februari – vad du kan göra:
07.30 Gå med i lokförarnas demonstrationståg på morgonen, med samling vid Centralplan 15, och tåga tillsammans mot Arbetsdomstolen (AD) i Gamla stan.

09.00 Sitt med vid förhandlingarna i AD: ”… Det finns 85 platser som vi hoppas ska fyllas av anhöriga och berörda. Ta gärna med plakat med t.ex. hjärtan och slagord för att stötta lokförarnas kamp att få tillbaka tågvärdarna!”

17.30 Anslut dig till Stoppa pendeltågskaosets stödaktion utanför SL och Region Stockholms trafikförvaltning, på Lindhagensgatan 100.

Kom och gör din röst hörd för ett återinförande av tågvärdarna och en kollektivtrafik värd namnet!

Stoppa pendeltågskaoset


En kampanj i Stockholm som drivs av Arbetarmakt. Vi säger:

  • Stoppa pendeltågskaoset
  • Säkerhet före vinster – återinför tågvärdarna
  • Sparka ut de privata företagen från kollektivtrafiken
  • Klimatkrisen förvärras – inför avgiftsfri kollektivtrafik

För mer information, läs vår artikel Stoppa pendeltågskaoset. Delta i kampanjen! Skriv under vår namninsamling på MittSkifte och följ alla kampanjuppdateringar här.

Frågor, åsikter? Vill du stötta kampanjen eller hänga med på nästa aktivitet? Kontakta oss via vårt kontaktformulär, skriv till pendeltagskaoset@arbetarmakt.com eller gå med i kampanjens Facebook-grupp här.