Rapport: Demonstration för den palestinska kampen

Demonstrationen tågar genom stan. Foto: Anders Byström

I ljuset av fortsatta israeliska angrepp på civilbefolkningen i Gaza anordnade Palestinagruppen i Göteborg på lördagen en demonstration genom stan under parollen We stand with Gaza. Demonstrationen utgick från Götaplatsen och gick sedan, i gassande sol, till Järntorget under taktfasta slagord om internationell solidaritet på svenska, engelska och arabiska. Efter marschvägen delade demonstrationsdeltagare ut flygblad med information om läget i Palestina och uppmaning till bojkott av israeliska varor, i enlighet med den internationella kampanjen BDS.

Precis som vid cykel- och bilkaravanen i maj möttes vi demonstranter av många tummar upp och glada tillrop från lördagsflanerande göteborgare. Någon enstaka provokatör försökte sig också på att sabotera  demonstrationen, men marschen kunde fortsätta utan att låta sig störas av kolonialismens lokala anhängare. Tack till alla deltagare och till Palestinagruppen i Göteborg för en viktig och välbehövlig manifestation som visar att vi står vid det palestinska folkets sida mot den sionistiska aggressionen – även när tv-kamerorna riktas åt ett annat håll. Bojkotta Israel! Ned med apartheidstaten! Seger åt det palestinska motståndet!

Arbetarmakt Göteborg

Se även Arbetarmakts uttalande, Seger åt det palestinska motståndet! (12 maj). Samtliga artiklar om Palestina-frågan finns samlade här.